DVTV: Vojtěch Bažant

DVTV: Vojtěch Bažant

DVTV Extra

„Odletěl jsem do Singapuru, protože mi místní přístup k pohostinství přišel špatný. Většina lidí v gastru začne nadávat, když si zákazník objedná nějaký nesmysl. Tam se ho snaží pochopit, vžít se do něj. Když chce 15 let starý rum s Colou, nenaštvu se, že to kazí. Dobrého barmana z vás dělá porozumění,“ říká barman Vojtěch Bažant. Původně studoval molekulární biologii, ale nakonec působil v nejlepších barech a restauracích v Singapuru, včetně podniku Gordona Ramsayho. „Ze studií přírodních věd čerpám doteď, mám vlastní metodologii, proč některé chutě fungují, na základě fyziky a chemie. Jednou přišel štáb filmu Avengers, Chrisi Hemsworthovi jsem čepoval Plzeň. Evidentně už ji někdy předtím měl,“ dodává.

Více informací

O pořadu

„Odletěl jsem do Singapuru, protože mi místní přístup k pohostinství přišel špatný. Většina lidí v gastru začne nadávat, když si zákazník objedná nějaký nesmysl. Tam se ho snaží pochopit, vžít se do něj. Když chce 15 let starý rum s Colou, nenaštvu se, že to kazí. Dobrého barmana z vás dělá porozumění,“ říká barman Vojtěch Bažant. Původně studoval molekulární biologii, ale nakonec působil v nejlepších barech a restauracích v Singapuru, včetně podniku Gordona Ramsayho. „Ze studií přírodních věd čerpám doteď, mám vlastní metodologii, proč některé chutě fungují, na základě fyziky a chemie. Jednou přišel štáb filmu Avengers, Chrisi Hemsworthovi jsem čepoval Plzeň. Evidentně už ji někdy předtím měl,“ dodává.